Снимка БулфотоУниформен полицейски служител от няколко дни е прикрепен към монтирания

...
Снимка БулфотоУниформен полицейски служител от няколко дни е прикрепен към монтирания
Коментари Харесай

Иновация по български: Полицай пази автомата за номерчета в КАТ-Варна

Снимка Булфото

Униформен полицейски служител от няколко дни е прикован към инсталирания преди няколко седмици уред с номерчета за реда на чакащите в КАТ-Варна, пише  " Монитор ", базирайки се на сигнали на свои читатели.

Това се наложило, след като много от чакащите се оплакали, а след инспекция се удостоверило, че листчетата с следващите номера се употребяват от предприемчиви варненци за припечелване на положителни суми от бързащите да преминат през прегледите на колите им или да извършат избрани информации и регистрации по гишетата.

Оказало се, че тези находчиви варненци още в ранни зори изтеглят по 20-30 листчета с следващи номера и по-късно ги търгуват по десетина лв. на по-късно наредилите се на опашката, които по този метод пък си спестявали часове очакване пред гишетата. За да се пресече тази порочна процедура, администрацията в КАТ решила да сложи еднообразен чиновник, който да следи за реда и да не разрешава тегленето на повече от един следващ номер.

Мярката обаче не среща схващане у варненци. Според жителите вместо да слагат еднообразен за надзор на автомата, би трябвало да насочат ресурса към назначаване на повече чиновници за регистрации по гишетата. Хората считат, че това доста ще разтовари опашките и ще редуцира изгубеното време за очакване.
 
Така ще се обезсмисли и практиката на тарикатите медиатори, които заработват от услугата да чакат вместо заети варненци по опашките и да правят вместо тях нужните регистрации и бюрократични формалности против избрани суми за свършената работа. Т.нар. пълномощници са постоянни клиенти и добре познати на чиновниците в КАТ. Те заработват от двама-трима клиенти дневно за регистрация на новозакупен автомобил или за промяна на регистрацията на остарял по към 100 лв. от всеки един.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР